Kehonkoostumusmittaus

Tanita kehonkoostumusmittauksessa saat kehostasi seuraavat tiedot, ammattilaisen analysoimana.

 

Koko kehon arvot:

 • Rasvaprosentti %
 • Rasvan massa kg
 • Rasvaton massa kg
 • Lihasmassa kg
 • Kehon nestepitoisuus (TBW)
 • Solun ulkopuolinen vesimäärä (ECW)
 • Solun sisäpuolinen vesimäärä (ICW)
 • Painoindeksi (BMI)
 • Luumassa kg
 • Vartalotyyppi
 • Viskeraalisen rasvan arvo
 • Perusaineenvaihdunta kcal
 • Kehon metabolinen ikä

InBody -kehonkoostumusmittaus

Inbody mittaa helposti, luotettavasti ja nopeasti kehonkoostumuksen: lihas-. luu- ja rasvakudoksen määrän ja niiden jakautumisen kehossa sekä kehon lihasmassan. Mittaus motivoi erinomaisesti pitämään huolta terveellisistä ravintotottumuksista ja riittävästä liikunnasta. Tasapainoinen kehonkoostumus ehkäisee riskiä sairastua moniin sairauksiin, kuten mm. sydän- ja verisuonisairauksiin, diabetekseen, nivelrikkoihin yms. Mittaus on erinomainen välitilinpäätös oman kehon kunnosta. Saat mukaasi kattavan A4 raportin, jossa kerrotaan kehosi koostumus selkeästi.

Techno Gym- kuntotestit

Techno Gym -kuntotestit ovat tarkkoja ja kannustavia vaihtoehtoja niin liikuntansa juuri aloittaneelle kuin jo pidemmän aikaa harjoittaneelle liikkujalle. Kuntotestit suoritetaan uusinta älyteknologiaa hyödyntävissä kuntosalilaitteissa ja ovat siksi turvallisia myös liikkujille joilla on jokin liikuntaa rajoittava sairaus.

Techno Gym- kuntotestit sisältävät hapenottokykyä mittaavan polkupyörä- tai juoksumattotestin, voimaa mittaavat lihaskuntotestit, sekä testipalautteen.  Hapenottokyky testistä saat tarkkaa tietoa peruskuntosi tämänhetkisestä tilasta sykevälivaihtelua hyödyntävän teknologian avulla.

Testi on mahdollisuus tehdä joko polkupyörällä tai juoksumatolla, liikuntataustasta ja mahdollisista edellisistä kuntotesteistäsi riippuen.  Lihaskuntotestit suoritetaan kuntosalilaitteiden avustuksella ja niissä mitataan testattavan maksimaalista lihasvoimaa. Testit tehdään erikseen ylävartalon, keskivartalon sekä alavartalon lihaksistolle.

Kuntotesteistä saat mukaasi testipalautteen, josta näet kuntosi tämänhetkisen tason lisäksi myös kuntosi tason omaan ikäryhmääsi verrattuna. Palautekeskustelussa saat ohjeita liikuntasuunnitelmasi kokoamiseen ja neuvoja tavoitteesi saavuttamiseksi.

FitMate perusaineenvaihduntatesti

Jokaisella meistä on oma henkilökohtainen perusaineenaineenvaihdunta ja ainoa oikea tapa saada tämä selville on tarkka perusaineenvaihdunnan mittaus. 

Aineenvaihdunnalliset tapahtumat vaihtelevat henkilöstä riippuen ja niihin vaikuttavat mm. kehon koostumus, kalorien määrä ruokavaliossa, stressi, lääkeaineet, tupakointi, jne. Tutkimusten mukaan saattaa samanikäisten, painoisten ja ruumiinrakenteeltaan samankaltaisten henkilöiden päivittäisessä aineenvaihdunnassa olla jopa 600-700 kilokalorin eroavaisuuksia. 

Fit- mate on pieni ja kätevä laite, jolla pystytään nopeasti ja tarkasti mittaamaan perusaineenvaihdunta. Fit-mate tekee analyysin hengityskaasumittauksesta. Tarkalla mittauksella saadaan luotettavat arvot aineenvaihdunnan optimoimiseen ja voidaan kalorien tarve mitata tarkasti. Testi kestää noin 15 minuuttia. Tämän jälkeen saat omantuloksesi ja siihen liittyvän ohjeistuksen.

FitMate Pro polkupyöräergometritesti

Fitmate- Pro mittaa tarkasti lepoaineenvaihdunnan, submaksimaalisen tai maksimaalisen hapenottokyvyn (VO2max) ja kalorinkulutuksen rasituksessa hengityskaasuanalyysin kautta. Mittausmenetelmä on tarkempi kuin pelkkä sykkeeseen perustuva arvio. Tämän lisäksi Fitmate- Prolla voidaan tehdä täydellinen kuntokartoitus, joka pitää sisällään painonhallintaohjelman laatimisen, kehonkoostumuksen analyysin ja lihasvoimatestit.